Historia

Börjesson Båt grundades av Calle Börjesson.

Efter att ha arbetat med båtar i många år, seglat både långt och länge samt med ett brinnande intresse blev fröet om en egen båtfirma äntligen sått 1994.

Startåret 1994 kunde ha valts bättre då konjunkturen inte precis var på topp. Men detta var nyttigt. Det tvingade företaget att snabbt bli duktiga och hitta det ledord vi fortfarande håller hårt vid, Trygghet.

Till en början var det endast fokus på begagnatförsäljning men senare under 90-talet, när fler och fler båtar såldes kom även frågorna kring vem som kan se över kundernas båtar vintertid. Här växte det andra benet av Börjesson Båt fram. Det vi än idag står väldigt tryggt på, vinterförvaringen.

I början av 2000-talet blev Börjesson Båt återförsäljare för Nimbus motorbåtar i Stockholm. Detta samarbete levde på och gick hand i hand med begagnatförmedling under många fina år. När konjunkturen åter sjönk 2008 valde Börjesson Båt att kliva av sin nybåtsförsäljning och fokusera hårdare på det som en gång i tiden var kärnverksamheten, båtförmedling.

2015 köptes Börjesson Båt av Nimbus Boats och Mattias Norström som driver bolaget vidare i samma anda. I och med detta blev man återigen återförsäljare för Nimbus, men även märkena Paragon Yachts och Axopar.

© Copyright Börjesson Båt | Strandpromenaden 26, 131 50 Saltsjö-Duvnäs | Tel: 08-716 60 60 | info@borjessonbat.se